Live Streaming Kedah VS JDT Piala Sumbangsih 2018 - Thenewsia
Connect with us

Sukan

Live Streaming Kedah VS JDT Piala Sumbangsih 2018

Published

on

Live Streaming Kedah VS JDT Piala Sumbangsih 2018

Live Streaming Kedah VS JDT Piala Sumbangsih 2018. Perhatian kepada semua peminat bola sepak liga Malaysia. Setelah lama menunggu dan melihat perkembangan prestasi pasukan masing-masing dari segi memperkuatkan barisan pemain, taktikal, dan mengadakan perlawanan persahabatan (friendly match), Liga Super Malaysia 2018 bakal berlangsung tidak lama lagi dan bahangnya kian terasa.

 

Live Streaming Kedah VS JDT Piala Sumbangsih 2018

Sebelum Liga Super Malaysia 2018 bermula, para peminat akan dihidangkan terlebih dahulu dengan perlawanan Piala Sumbangsih, di mana juara Liga Super akan menentang dengan juara Piala Malaysia.

Untuk tahun ini, Piala Sumbangsih 2018 akan ditonton oleh seluruh rakyat Malaysia, di mana juara Liga Super 2017, iaitu Johor Darul Takzim, akan menentang dengan Kedah Darul Aman, selaku juara Piala Malaysia 2017.

 

Live Streaming Kedah VS JDT Piala Sumbangsih 2018

Pertemuan antara kedua-dua pasukan ini pasti menyajikan persembahan yang menarik dan sengit setelah diberi beberapa tempoh untuk memperkuatkan skuad masing-masing. Corak permainan antara kedua-dua pasukan sering menjadi sebutan dan bualan ramai khususnya para penyokong masing-masing kerana kedua-dua sentiasa mempamerkan aksi-aksi dan kretiviti pasukan dan membuatkan penyokong lebih bersemangat untuk menonton.

Piala Sumbangsih tahun 2018 akan berlangsung di Stadium Tan Sri Dato Hassan Yunos, Larkin, Johor Bahru.

Berikut merupakan channel live streaming yang anda tonton dengan menggunakan telefon bimbit sekiranya berada di luar kawasan:-

 

    • Selain itu, anda juga boleh menonton perlawanan Piala Sumbangsih 2018 antara Johor Darul Takzim dan Kedah Darul Aman secara live melalui siaran TV3, Unifi TV 703 dan saluran Football Malaysia iflix.

Berikut merupakan maklumat perlawanan untuk piala Sumbangsih tahun 2018:

Tarikh: 3 Februari 2018

Masa mula perlawanan: 9 malam

Lokasi perlawanan diadakan: Stadium Tan Sri Dato Hassan Yunos, Larkin, Johor Bahru

Baca lagi: Cara Dapatkan Simkad Percuma Unifi

Semoga artikel ini dapat membantu anda untuk menonton perlawanan tersebut pada malam ini. Akhir kata, majulah sukan untuk negara Malaysia.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Mimpi Bersambung - Fiksyen Shasha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *