Siaran langung keputusan Malaysia vs Korea Utara 13.11.2017
Connect with us

Sukan

Live Streaming Malaysia vs Korea Utara 13 November 2017

Published

on

live streaming malaysia vs korea utara

Pertemuan kedua pasukan Malaysia vs Korea Uutara berlangsung pada  13 November 2017. Anda mencari Live Streaming Malaysia vs Korea Utara 13.11.2017 ? Di sini tempatnya.

Mengimbas kembali perlawanan tempoh hari, Malaysia kalah kepada pasukan Korea Utara. Ini bermakna, Malaysia perlua menang agregat pada perlawanan ini bagi mempunyai peluang walau sedikitpun bagi layak ke Piala Asia 2019.

Live Streaming Malaysia vs Korea Utara 13.11.2017

Berikut adalah butir-butir perlawanan,

Pasukan: Malaysia vs Korea Utara

Tarikh: 13 November 2017 ( Isnin)

Masa: 9:00 malam

Berikut adalah pautan bagi anda menonton perlawanan ini secara langsung;

========================================

Artikel Lepas: Live Streaming Malaysia vs Korea Utara 10 November 2017

 

Setelah lama dirancang perlawanan ini, akhirnya pertemuan Malaysia dan Korea Utara dijadualkan bermain pada 10.11.2017. Perlawanan ini merupakan perlawana bolasepak kelayakan memasuki Piala Asia 2019. Saksikan Live Streaming Malaysia vs Korea Utara 10 November 2017.

Setelah gagal memenangi beberapa perlawanan sebelum ini, peluang Malaysia amat tipis untuk layak ke Piala Asia 2019. Maka, diharapkan Malaysia dapat menang di dalam perlawanan menentang Korea Utara ini bagi mencerahkan peluang seterusnya untuk beraksi di Paiala Asia tahun 2019.

Mengimbas kembali perlawanan sebelum ini, tiga perlawanan telah pun ditempuhi Malaysia dengan ketiga-tiganya Malaysia gagal menjuarainya. Ini bermakna, jika perlawanan kali ini juga sama keputusaanya seperti sebelum ini maka peluang Malaysia bagi beraksi di dalam Piala Asia akan terus terkubur jauh.

Melihat pada keududkan terkini Malaysia di dalam kumpulan B. Malaysia berada pada keudukan paling bawah dengan hanya mendapat 1 mata sahaja. Pencapaian ini adalah kurang memberansangkan. Diharap Malaysia mampu membuat “epic comeback” di dalam perlawanan menentang North Korea ini.

Korea Utara mempunyai 2 mata selepas berkasi  tiga perlawanan diikuti Malaysia yang mendapat 1 mata sahaja.

Bagi sesiapa yang ingat, perlawanan ini pernah beberapa kali ditangguhkan atas sebab pemilihan tempat perlawanan. Ini kerana Korea Utara pernah menjadi tempat yang mengalami krisis dan pihak Malaysia risau jika keselamtan para pemain terancam jika bermain di Korea Utara.

Maka atas sebab tersebut pada perlawanan pertama ini, ianya diadakan di Stadiumi-Mobile, Buriram, Thailand. Perlawanan ini dikira sebagai Thailand menjadi tuan rumah. Manakala perlawanan timbal balik akan diadakan di Malaysia pada 13 november 2017.

Live Streaming Malaysia vs Korea Utara 10 November 2017

Berikut merupakan butir-butir perlawanan ini;

Pasukan: Malaysia vs Korea Utara (North Korea)

Tarikh: 10 November 2017 (jumaat)

Masa: 9:00 malam ( waktu Malaysia)

Tempat: Stadium i-mobile, Buriram , Thailand.

Kami akan menyediakan kepada anda pautan untuk anda menonton siaran langsung perlawanan ini jika terdapat link yang tersedia. Perlawanan ini juga tidak dapat dipastikan jika ianya akan disiarkan di mana-mana stesen televisyen swasta mahupun kerajaan di Malaysia.

Teruskan bersama kami. Kami akan mengemaskini.

Keputusan Malaysia vs Korea Utara 10 November 2017

Anda boleh melihat kemaskini keputusan semasa dan juga keputusan penuh perlawnan ini di sini–> Keputusan Perlawanan

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *