Permohonan Biasiswa Shell Tahun 2018 Secara Online
Connect with us

Permohonan

Permohonan Biasiswa Shell Tahun 2018 Secara Online

Published

on

Permohonan Biasiswa Shell Tahun 2018 Secara Online

Permohonan Biasiswa Shell Tahun 2018 Secara Online. Jika anda adalah pelajar Ijazah, Berita baik kepada anda yang ingin membuat permohonan dalam Pinjaman Pelajaran atau Biasiswa. Untuk makluman, Biasiswa shell ini hanya menawarkan kepada mereka yang melanjutkan pengajian atau sedang belajar dalam peringkat Ijazah Sarjana Muda. Bagi mereka yang berkelayakan boleh membuat Permohonan Biasiswa Shell 2018 secara online untuk tahun 2018/2019. Permohonan ini akan dibuka 25 Februari 2018 sehingga tarikh tutup iaitu pada 25 Mac 2018.

Untuk makluman, Shell Malaysia juga membuka peluang untuk mengikuti pengajian peringkat sarjana muda di universiti peringkat teratas global, mengambil bahagian dalam mentoring, program biasiswa dan selepas tamat pengajian, memulakan kerjaya yang memuaskan dengan kami. Dapatkan sekarang peluang ini dan jadikan ia sebagai satu sebahagian cerita Shell.

 

Permohonan Biasiswa Shell Tahun 2018 Secara Online

 

Berikut adalah dikongsikan maklumat tentang cara membuat Permohonan Biasiswa Shell T

ahun 2018 Secara online termasuk Syarat Kelayakan Permohonan dan Aplikasi Online.

 

Syarat Kelayakan Biasiswa Shell 2018

Syarat untuk kelayakan biasiswa shell 2018 ini, pemohon haruslah mematuhi kesemua keperluan dibawah :

  1. kemahiran kepimpinanyang kuat dan penyertaan aktif dalam aktiviti kokurikulum seperti masyarakat dan kelab, sukan dan lain-lain.
  2. Tiada penaja / pinjaman lain.
  3. Pencapaian akedemik yang layak dipohon adalah seperti : # Minumum 8As ( A/A+) dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau juga Gred peringkat O cemerlang di IGCSE (A+/A)
  4. Sebelum membuat permohonan , pastikan anda layak berkerja di negara di mana-mana program biasiswa ditawarkan
  5. Tidak melebihi 18 tahun pada tarikh pendaftaran

Nota : Permohonan yang telah berjaya akan dihantar ke Kolej Tuanku Jafaar untuk mengikuti Program A-Level ( Tertakluk kepada terma dan syarat tambahan )

 

Bidang Pengajian

Kejuruteraan : Mekanikal, Sivil, Kimia, Petroleum, elektrik dan elektronik sains : Geologi, Geomatik, Geofizik Commercial : Sumber Manusia, Perniagaan dan Pengrusan, Perakaunan dan Kejuruteraan Perniagaan, ArkitekMaths, Sains dan Teknologi.

 

Cara Permohonan Biasiswa Shell Tahun 2018 Secara Online

Untuk permohonan biasiswa Shell, anda boleh layari ke laman :

Web https://www.shell.com.my/careers/students-and-graduates/scholarships.html

 

Selamat membuat Permohonan Biasiswa Shell Tahun 2018 Secara Online kepada semua pelajar peringkat Sarjana Muda. Semoga permohonan anda berjaya untuk mendapat tawaran biasiswa ini.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *