Semakan Keputusan Sekolah Kawalan 2018 Terkini
Connect with us

Pendidikan

Semakan Keputusan Sekolah Kawalan 2018

Published

on

Semakan Keputusan Sekolah Kawalan 2018

Kepada ibu bapa dan penjaga yang telah mengemukakan permohonan kemasukan ke sekolah kawalan Tingkatan 1 Kementerian Pendidikan Malaysia untuk anak atau anak jagaan masing-masing bagi pengambilan kemasukan tahun 2018 boleh membuat semakan keputusan sekolah kawalan  2018 dan boleh terus membuat semakan status permohonan juga tawaran dan penempatan.

Pengambilan murid baru Sekolah Kawalan bagi tingkatan satu 2018 adalah melalui permohonan borang yang telah diedarkan di sekolah rendah atau melalui Jabatan Pendidikan Negeri masing-masing.

Permohonan kemasukan ke Sekolah Kawalan KPM Tingkatan 1 tahun 2018 tidak dibuka secara atas tallian (online) seperti tahun-tahun yang sebelumnya dimana ketika itu permohonan boleh dibuat melalui Sistem Pendaftaran Atas Talian KPM (SPATKPM)

 

Semakan Keputusan Sekolah Kawalan 2018

 

Tarikh pengumuman serta semakan keputusan permohonan, tawaran dan penempatan murid di Sekolah Kawalan Tingkatan Satu bagi tahun 2018 adalah tertakluk kepada pihak Pengurusan Sekolah Kawalan yang dipohon mengikut negeri masing-masing.

Bagi membantu kesulitan ibu bapa dan penjaga yang telah membuat permohonan ke Sekolah Kawalan untuk anak jagaan mereka, dibawah adalah maklumat yang berkaitan setakat ini yang diterima. Sila rujuk dibawah :

 

Senarai Sekolah Kawalan

  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA)
  • Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK)
  • Sekolah Kawalan, Sekolah Rancangan Khas (SRK), Sekolah Elit, Sekolah Rancangan Khas Negeri (RKN)
  • Kelas Kawalan , Kelas Premier
  • Kelas Rancangan Khas (KRK), Rancangan Khas Daerah (RKD), Sekolah Premier
  • Kelas Aliran Agam (KAA)

 

Sistem Aplikasi Semakan Tawaran Dan Penempatan Murid Sekolah Kawalan 2018 Mengikut Negeri

 

Untuk makluman, Sebarang pertanyaan lanjut berhubung dengan keputusan dan rayuan  boleh terus menghubungi Jabatan Pendidikan Negeri dan maklumat boleh dapati melalui ruangan lampiran atau berhubung terus ke pihak sekolah yang dipohon.

 

Klik di sini => Jabatan Pendidikan Negeri

 

Jabatan Pendidikan Negeri

Klik pada judul pautan (link) di bawah pada setiap negeri.

 

Untuk Makluman Semua Ibu bapa dan penjaga, Saluran semakan bagi Jabatan Pendidikan lain-lain negeri akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Semakan Keputusan SBP Tingkatan 4 2018 Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *